sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Appelsiinikuivakakku

Jos vain maltat, tämän kakun kannattaa antaa maustua muutaman päivän ennen tarjoilua. 

Appelsiinikuivakakku

4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl ruokasoodaa
200 g voita
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 prk (200 g) kermaviiliä 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan appelsiinimarmeladi ja kermaviili. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jotta pinta ei tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Resepti: Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.