perjantai 31. toukokuuta 2013

Kuivakakku

Peruskuivakku ja sen muunnelmia... Eikä ohjeita tarvitse sokeasti noudattaa, löydä rohkeasti itsesi :)

Tiikerikaakku menee nopeasti parempiin suihin ;-p


Anni Helenan kakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Munat ja sokeri vaahdoksi. Joukkoon lisätään jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Viimeisenä sulatettu margariini joukkoon.
Vinkki: Kun sulatat margariinin, voitele sillä ensin kakkuvuoka ennen kuin lisäät voisulan taikinaan. Muista myös korppujauhottaa kakkuvuoka. Itse käytän korppujauhon sijasta mannasuurimoita :)
Paistetaan 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Peikkomainen tikrukakku

Peruskakun muunnelmat:
Tiikerikakku:
Ota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen 2 rkl kaakaojauhetta ja 2 rkl kermaa/maitoa. Pane taikinat kerroksittain vuokaan; ensin vaaleaa ja sitten tummaa taikinaa...
Hedelmäkakku:
Lisää taikinaan 1 dl säilykekirsikoita paloiteltuna, 1 dl luumuja suikaloituna ja paketti (45g) sukaattia.
Suklaakakku:
Sekoita taikinan joukkoon 3 rkl kaakaojauhetta, 1 dl rouhittua suklaata ja 1/2 dl maitoa.
Kardemummakakku:
Lisää taikinaan 1 rkl kardemummaa.
Ananaskookoskakku:
Lisää taikinaan 1 dl kookoshiutaleita ja 2 dl pieniksi paloiksi kuutioitua säilykeananasta.
Maustekakku:
Sekoita taikinaan 2 tl kanelia, 2 tl inkivääriä, 2 tl kardemummaa ja 1 tl neilikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.