Peuran kulmapaisti
Peuran kulmapaistipala (arvio 1-1,5kg)
1-2 sipulia
4-6 valkosipulin kynttä
maun mukaan kokonaisia mustapippureita
2-4 laakerinlehtiä
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
(pekoniviipaleita)
Liha on hyvä leikata hieman jäisenä, on huomattavasti helpompaa kuin huoneenlämpöisen leikkuu, hyvin ohuiksi siivuiksi.
![]() |
Hieman kohmeisen peuran kulmapaistin viipalointia. |
Liha saa levätä vaikka lautasella sen aikaa, kun kuoritaan valkosipulit ja halkaistaan se vuokaan. Perään sipulit vaikka renkaiden muodossa. Saavat olla aika kohtuullisen paksuja renkaita
Sitten muut mausteet, kokonaisia maustepippureita, laakerinlehtiä ja murennetaan liemikuutiot joukkuun. Viimeisenä lisätään liha ja sekoitetaan käsin hyvin mausteet lihaviipaleiden väliin.
Lisätään vettä siten, että lihat juuri ja juuri peittyy.
![]() |
Paistiviipaleet ja mausteet vedessä. |
Pinnalle voi levittää pekoniviipaleita halutessaan.
![]() |
Halutessaan voi laittaa pinnalle pekoniviipaleita. |
Itse olen peittänyt foliolla vuuan.
Uuniin 200 astetta, annetaan olla noin puoli tuntia, sitten tunti 175 asteessa ja pudotetaan 150 asteeseen ja annetaan hautua puolitoista pari tuntia...
![]() |
Valmis peuran kulmapaisti pekonikuorrutteella. |
![]() |
Tarjoiluesimerkki: peurapaistia, uunikasviksia ja perunamuussia. |
Pakko kehua! Tätä tuli tänään koitettua, hyvää oli :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä!
Tehty on ja tehdään toistekin.
VastaaPoista