sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Juustoiset kananmunamuffinit

Ainekset:
12 kananmunaa
½ tl merisuolaa
2,5 dl sulaa tai jäistä pinaattia
2,5 dl ohueksi viipaloituja sieniä
n. 0,5 dl ohueksi silputtua kevätsipuli
3,5 – 4,5 dl juustoraastetta (cheddaria tai parmesaania)



Valmistusohje:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Riko munat kulhoon, vatkaa ne ja lisää suola.
Voitele muffinipelti. Lusikoi pinaatti, sienet, sipuli ja juusto tasaisesti syvennyksiin. Kaada päälle kananmunaseos. Täytä syvennykset vain kolmeneljännesosaan asti, jotta muffineilla on tilaa kohota.
Paista 20-25 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna valmiiden muffinien levätä hetki ennen tarjoilua. Irrota ne lopuksi varovasti muovilastalla.
Kananmunamuffinit säilyvät noin viikon jääkaapissa tiiviissä pussissa tai noin kuukauden pakastimessa.

Vinkki
Kokeile muffinipellin voiteluun gheeta eli kirkastettua voita. Se on tuttu raaka-aine intialaisessa ruoanvalmistuksessa.
Lähde: Popsugar.com, Valio.fi
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/kiireisen-ihmisen-helppo-proteiiniherkku-munaresepti-jota-taytyy-kokeilla/6728214#gs.kVO19v0 

Yllä oleva resepti on varmasti naminami, kun sitä muokkaa paremmin omaan tyyliin sopivaksi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.