maanantai 8. lokakuuta 2018

Poccia (kanakeitto)

Pocciaa tulossa.

Tarvitaan paketti luista kanaa (700g-1500g). Mielellään marinoimattomia. Keitetään pari tuntia. Muista kuoria liemi keittäessä.
Nosta kanat lautaselle jäähtymään ja perkaa ne lämpiminä jääkaappiin odottamaan. Perkeet voi antaa koiralle - mutta ei luita! Laita keitinliemi esimerkiksi ulos jäähtymään.
Yön yli jäähtynyt perkaamaton liemi.

Seuraavana päivänä keitinliemestä voi perata huonon pintarasvan pois helposti ja jäljelle käytettäväksi jää geelimäinen terveellinen liemi.
Nuolijalla lähti hyvin irti tuo huono rasva.

Valmis, perattu liemi.

Laita perattu leimi kiehumaan ja lisää siihen voissa paistetut (keräkaali,) pari sipulia ja valkosipulit, muutama porkkana ja mahdollinen tuore chili. 
Lisää liemeen mielesi mukaan maissia, herneitä, paprikaa. Mausta esimerkiksi cayennepippurilla ja liemikuutiolla. Sopii myös inkivääri tai curry. Mukaan perattu kana.

Lisää joukkoon pussissa murskatut (muna)nuudelit. Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä keittoon. Voit myös suurustaa keiton halutessasi maissijauholla. Mausta lautasellinen kanakeittoa halutessasi majoneesilla, sekoita hyvin.


Lähde: Piia L. Reseptin sovitus Peikko T.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.