perjantai 31. toukokuuta 2013

Anopin helppo marjarahkapiirakka

Tämä marjapiiras on ehdoton suosikkini. Täytteen kohdalta parasta on vadelmapiiras. Mustikkakin todella maukas ja mustaherukka ihanan raikas... Itse aluksi tein uunipellille tätä mutta hoksasin alkaa käyttää pienempää uunivuokaa, jolloinka tuli enemmän minun tyyliseni paksutäytteinen piiras :D

Rahkapiirakka (mustikkavadelma).


Marjarahkapiirakka

150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3-3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl kermaviiliä
2 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
5- dl marjoja; mustikkaa/vadelmaa/mustaherukkaa tmv.

Paistetaan 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Rahkapiirakkaa :-P Runsaalla täytteellä, kuten peikot tykkää ;)



Ohjetta  voi myös muokkailla; itse halusin kokeilla omenalla ( kun sattui olemaan kaapissa muutama Royal Gala).
Pohjaan lisäsin ripsaukset kanelia ja kardemummaa. Sitten kuorin ja poistin kodat sekä viipaloittin pari Royal Galaa hyvin ohuiksi viipaileiksi kulhoon, jossa viipaleet oli hyvä sekoittaa mausteiden kanssa keskenään (maltillisesti vaniljasokeria ja kanelia) ennen viipaleiden lisäämistä kaulitun pohjan päälle. Lopuksi täyte normaalisti pinnalle ja uuniin. Tuli muuten yllättävän hyvää :D

Omenainen rahkapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.