Ainekset (8 annosta)
4 (800 g)
esikeitettyä maissintähkää
25 g
voita
2
valkosipulinkynttä
1 ½ rkl
sipulijauhetta
1 tl
juustokuminaa
½ tl
kurkumaa
1 ½ tl
suolaa
500 g
porkkanasosetta
1 l
kasvislientä
4 dl
kuohukermaa
Valmistusohje
1. Leikkaa jyvät tähkistä irti veitsellä vuolemalla. Sulata voi kattilanpohjalla ja pehmennä maissia murskattujen valkosipulinkynsien ja mausteiden kanssa muutama minuutti.
2. Lisää porkkanasose, kasvisliemi ja kerma. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia.
3. Soseuta keitto, mutta jätä hieman keittoon suutuntumaa.
Vinkki: Jos et löydä valmista porkkanasosetta, kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita. Kypsennä vähässä vedessä mikrossa ja soseuta.
Ohje: Kaisa Liski
https://kotiliesi.fi/resepti/juhlava-porkkana-maissikeitto/
1. Leikkaa jyvät tähkistä irti veitsellä vuolemalla. Sulata voi kattilanpohjalla ja pehmennä maissia murskattujen valkosipulinkynsien ja mausteiden kanssa muutama minuutti.
2. Lisää porkkanasose, kasvisliemi ja kerma. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia.
3. Soseuta keitto, mutta jätä hieman keittoon suutuntumaa.
Vinkki: Jos et löydä valmista porkkanasosetta, kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita. Kypsennä vähässä vedessä mikrossa ja soseuta.
Ohje: Kaisa Liski
https://kotiliesi.fi/resepti/juhlava-porkkana-maissikeitto/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.