torstai 22. maaliskuuta 2018

Juhlava porkkana-maissikeitto

Ainekset (8 annosta)

4 (800 g) esikeitettyä maissintähkää
25 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
½ tl kurkumaa
1 ½ tl suolaa
500 g porkkanasosetta
1 l kasvislientä
4 dl kuohukermaa
 
 Valmistusohje
1. Leikkaa jyvät tähkistä irti veitsellä vuolemalla. Sulata voi kattilanpohjalla ja pehmennä maissia murskattujen valkosipulinkynsien ja mausteiden kanssa muutama minuutti.
2. Lisää porkkanasose, kasvisliemi ja kerma. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia.
3. Soseuta keitto, mutta jätä hieman keittoon suutuntumaa.
Vinkki: Jos et löydä valmista porkkanasosetta, kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita. Kypsennä vähässä vedessä mikrossa ja soseuta.
Ohje: Kaisa Liski

https://kotiliesi.fi/resepti/juhlava-porkkana-maissikeitto/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.