lauantai 3. maaliskuuta 2018

Herkkuleipä

7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa
3 tl suolaa
1 rkl yrttimausteseosta
5 dl sämpyläjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä

Täyte:
250 g fetajuustoa
3 dl silputtuja oliiveja
3 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku silpottua rucolaa tai basilikaa

Pinnalle:
oliiviöljyä voiteluun
juustoraastetta


  1. Liuota hiiva, hunaja ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää yrttimausteseos.
  2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Lisää 1-2 desilitraa vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Jätä taikina pehmeäksi ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, 30-40 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli molemmista paloista noin sentin paksuinen, hieman pitkulaisen mallinen levy. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle, puolet toiselle.
  4. Rullaa taikinat. Leikkaa keskeltä poikki, jolloin saat yhdestä pötköstä kaksi leipää.
  5. Kohota liinan alla 15-20 minuuttia.
  6. Voitele leivät kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  8. Peitä leivät hetkeksi liinalla paistamisen jälkeen, jolloin saat pehmeämmän kuoren.
Vinkki! Jauhoja voi lisätä hieman vielä leipomisvaiheessakin kohotuksen jälkeen. Leipä on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena.

Lähde: Kodin kuvalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.