7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa
3 tl suolaa
1 rkl yrttimausteseosta
5 dl sämpyläjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
Täyte:
250 g fetajuustoa
3 dl silputtuja oliiveja
3 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku silpottua rucolaa tai basilikaa
Pinnalle:
oliiviöljyä voiteluun
juustoraastetta
- Liuota hiiva, hunaja ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää yrttimausteseos.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Lisää 1-2 desilitraa vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Jätä taikina pehmeäksi ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, 30-40 minuuttia.
- Jaa taikina kahtia. Kauli molemmista paloista noin sentin paksuinen, hieman pitkulaisen mallinen levy. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle, puolet toiselle.
- Rullaa taikinat. Leikkaa keskeltä poikki, jolloin saat yhdestä pötköstä kaksi leipää.
- Kohota liinan alla 15-20 minuuttia.
- Voitele leivät kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Peitä leivät hetkeksi liinalla paistamisen jälkeen, jolloin saat pehmeämmän kuoren.
Lähde: Kodin kuvalehti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.