Avokadopasta neljälle
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chiliä (poista siemenet)
- 1 limetti
- 2 kypsää avokadoa
- suolaa
- mustapippuria
- loraus oliiviöljyä
- kourallinen basilikaa (lehtipersija ja korianteri toimivat myös)
- 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
- 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
- 400-500 g spagettia
Valmistusohje
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa
kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös
chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise
avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra
sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja
parmesaaniraaste.
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä
spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää.
Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin
hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi
keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele
spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi
myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/avokadopasta-a-la-alexander-gullichsen/5651902
Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/avokadopasta-a-la-alexander-gullichsen/5651902
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.