maanantai 5. helmikuuta 2018

Bagelit

Kahta desilitraa jauhoja kohti joukkoon lisätään 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1/3 teelusikallista suolaa.

Kahden ainesosan bagelit (4 kpl):

2,5 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
2,5 dl self rising -jauhoja tai 2,5 dl vehnäjauhoja, joiden joukkoon on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta ja ½ tl suolaa
Päälle:
kananmunaa
siemeniä tai pähkinöitä

Tee näin: 

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Mittaa suureen kulhoon jogurtti ja jauhot. Sekoita ainekset aluksi sekaisin lusikalla tai nuolijalla, ja jatka vaivaamista käsin. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu käsiin.
Jaa taikina neljään samankokoiseen palloon. Rullaa taikina kevyesti jauhotetuin käsin muodoltan pitkulaiseksi. Käännä taikina ympyrän muotoon ja purista päät yhteen. Nosta muotoillut bagelit leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle halutessasi siemenillä tai pähkinärouheella.

Paista bageleita uunissa noin 25 minuutin ajan. Ota kypsät bagelit uunista ja käännä uuni 260 asteeseen. Laita bagelit todella kuumaan uuniin vielä 2–3 minuutin ajaksi, kunnes niiden pinta on ruskistunut. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

VINKKI: Kun mittaat jogurttia, varmista, että ylimääräinen neste on valutettu pois. Ylimääräinen neste tekee taikinasta helposti liian kostean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.