Kahta desilitraa jauhoja kohti joukkoon lisätään 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1/3 teelusikallista suolaa.
Kahden ainesosan bagelit (4 kpl):
2,5 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
2,5 dl self rising -jauhoja tai 2,5 dl vehnäjauhoja, joiden joukkoon on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta ja ½ tl suolaa
2,5 dl self rising -jauhoja tai 2,5 dl vehnäjauhoja, joiden joukkoon on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta ja ½ tl suolaa
Päälle:
kananmunaasiemeniä tai pähkinöitä
Tee näin:
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Mittaa
suureen kulhoon jogurtti ja jauhot. Sekoita ainekset aluksi sekaisin
lusikalla tai nuolijalla, ja jatka vaivaamista käsin. Vaivaa, kunnes
taikina ei enää tartu käsiin.
Jaa taikina neljään
samankokoiseen palloon. Rullaa taikina kevyesti jauhotetuin käsin
muodoltan pitkulaiseksi. Käännä taikina ympyrän muotoon ja purista päät
yhteen. Nosta muotoillut bagelit leivinpaperin päälle ja voitele
kananmunalla. Ripottele pinnalle halutessasi siemenillä tai
pähkinärouheella.
Paista bageleita uunissa noin 25 minuutin ajan. Ota kypsät
bagelit uunista ja käännä uuni 260 asteeseen. Laita bagelit todella
kuumaan uuniin vielä 2–3 minuutin ajaksi, kunnes niiden pinta on
ruskistunut. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
VINKKI:
Kun mittaat jogurttia, varmista, että ylimääräinen neste on valutettu
pois. Ylimääräinen neste tekee taikinasta helposti liian kostean.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.