tiistai 16. tammikuuta 2018

Toscanalainen kanapasta

Ainekset (4 annosta):

350 g spagettia tai capellinipastaa
1 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
500 g kanan rintafileitä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
6 siivua pekonia
2 valkosipulinkynttä
n. 4,5 dl kuutioituja tomaatteja (purkissa tai tuoreena)
n. 7 dl / 100 g salaattipinaattia
n. 1,5 dl kuohukermaa
n. 0,5 dl vastaraastettua parmesaania
Koristeeksi tuoretta basilikaa

Valmistusohje:

Keitä spagetti tai capellinipasta suolatussa vedessä isossa kattilassa paketin ohjeiden mukaan, kunnes pasta on sopivan kypsää (al dente). Ota talteen 2,5 dl pastavettä ja valuta loput pois. Jätä pasta kattilaan.
Kuumenna öljy isolla pannulla. Mausta kana suolalla ja pippurilla ja paista neljä minuuttia kummaltakin puolelta. Varmista, että kana kypsyy kokonaan. Leikkaa kana siivuiksi leikkuulaudalla.
Kypsennä pekoni rapeaksi toisella pannulla. Anna pekonin kuivua paperin päällä lautasella ja pilko.
Valuta pois puolet pekonirasvasta ja lisää pannulle valkosipuli, tomaattikuutiot ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuohukerma, parmesaani sekä puolet pastavedestä. Anna hautua.
Lisää spagetti tai capellini ja sekoita niin, että pasta peittyy. Lisää kana ja pekoni. Sekoita.  
Koristele basilikalla ennen tarjoilua.
Lähteet: Delish.com
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/superhyva-ja-helppo-kanapasta-tasta-tappelee-koko-perhe-kokeile/6732494#gs.6K6iRrc 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.