Suussa sulava 1950-luvulla keksitty suklaakakku, Rex-kakku, maistuu vielä tänäkin päivänä. Alun perin Ruotsista Suomeen rantautunut kakku sai nimensä
nelikulmaisista Rex-kekseistä. Keksejä kerrostetaan vuokaan yhdessä
kookosrasvasta, suklaasta, sokerista ja munista tehdyn täytteen kanssa.
Kakku
oli 1950-luvulla edistyksellinen ja moderni, sillä sen valmistamiseen
ei tarvita uunia. Rex-kakku tunnettiin myös nimellä radiokakku, sillä se
muistutti monen mielestä 1950-luvun suosittua ASA-radiota.
Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei
ollut käytössä.Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin
pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan
erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka
toffeella. Kokeile Hellapoliisin reseptiä!
REX-KAKKU
250 g kookosrasvaa
200 g taloussuklaata
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 pkt kandisokerikeksejä
1 – 11/2 dl vahvaa kahvia juomana
Valmistusohje
Sulata kookosrasva ja taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen.
Jäähdytä hetki.
Lisää munat sekoittaen.
Sekoita vielä joukkoon tomusokeri ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa litran vetoinen pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.
Kääntele kandisokerikeksit vahvassa kahvijuomassa ja laita kerroksittain suklaatäytettä ja kostutettuja keksejä vuokaan.
Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Kumoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.