perjantai 22. joulukuuta 2017

Rex-kakku

Suussa sulava 1950-luvulla keksitty suklaakakku, Rex-kakku, maistuu vielä tänäkin päivänä. Alun perin Ruotsista Suomeen rantautunut kakku sai nimensä nelikulmaisista Rex-kekseistä. Keksejä kerrostetaan vuokaan yhdessä kookosrasvasta, suklaasta, sokerista ja munista tehdyn täytteen kanssa.
Kakku oli 1950-luvulla edistyksellinen ja moderni, sillä sen valmistamiseen ei tarvita uunia. Rex-kakku tunnettiin myös nimellä radiokakku, sillä se muistutti monen mielestä 1950-luvun suosittua ASA-radiota.
Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä.Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella. Kokeile Hellapoliisin reseptiä!

REX-KAKKU
 
250 g kookosrasvaa
200 g taloussuklaata
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 pkt kandisokerikeksejä
1 – 11/2 dl vahvaa kahvia juomana


Valmistusohje
Sulata kookosrasva ja taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen.
Jäähdytä hetki.
Lisää munat sekoittaen.
Sekoita vielä joukkoon tomusokeri ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa litran vetoinen pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.
Kääntele kandisokerikeksit vahvassa kahvijuomassa ja laita kerroksittain suklaatäytettä ja kostutettuja keksejä vuokaan.
Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Kumoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.