perjantai 29. joulukuuta 2017

Kakkutikkarit

Tee kakkutikkarit näin:

  1. Murenna kakun jämät käsin kulhoon. Kaikki kakut käyvät: tiikeri-, taateli tai vaikkapa jouluinen hedelmäkakku.
  2. Lisää joukkoon vaniljan- tai appelsiininmakuista tuorejuustoa, hieman huoneenlämpöistä voita ja tomusokeria. Sekoita aineksista käsin tasainen massa.
  3. Pyöritä massasta kakkupalloja ja laita kylmään kovettumaan pariksi tunniksi. Paina jokaiseen palloon kakkutikku.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta pallot sulaan suklaaseen.
  5. Asettele tikkarit sokerilla täytettyyn ruukkuun.
  6. Pistele tikut pystyyn syvään purkkiin, joka on täytetty esimerkiksi sokerilla, jotta tikut pysyvät pystyssä. Ripottele pintaan nonparelleja. Laita hetkeksi kylmään kovettumaan.
Vinkki! Voit pyörittää tikkarit myös valkosuklaassa ja ripotella päälle pähkinärouhetta, karpalojauhetta tai kookoshiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.