10-12 annosta
- 200 g taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl kermaviiliä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 vaniljatanko
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Voitele ja korppujauhota 1,8 l-vetoinen rengasvuoka.
Pilko taatelit ja keitä pehmeiksi veden kanssa. Soseuta
sauvasekoittimella ja sulata voi lämpimän taateliseoksen joukkoon.
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, taateliseos ja
halkaistun vaniljatangon sisus varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon
kermaviili.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada vuokaan ja
paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hieman
ennen kuin kumoat sen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.