tiistai 12. syyskuuta 2017

Toscakakku

Toscakakku

Kakkupohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
3 rkl maitoa
Toscakuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl mantelilastuja
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan noin 22 senttimetriä) pohjalevyn päälle leivinpaperi ja sulje reuna kiinni. Voitele reuna voilla. Sulata kakkupohjataikinaa varten rasva.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kerma tai maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Valmista pohjan paistumisen aikana toscakuorrutus kaurasta. Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa, ota kattila pois liedeltä, lisää sokeri, vaniljasokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi kerma tai maito. Sekoita täytteestä tasaista.
Ripottele kauratosca kuumana puolikypsälle noin 20 minuuttia paistuneelle kakkupohjalle. Jatka paistamista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 10 minuuttia, kunnes toscapiirakka saa kauniin värin.

Lähde: https://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-lahes-jokainen-suomalainen-on-maistanut-muistatko-sina-viela-taman-legendaarisen-kakun/6562534#gs.HQtLox8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.