Toscakakku
Kakkupohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
3 rkl maitoa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
3 rkl maitoa
Toscakuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl mantelilastuja
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl mantelilastuja
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
Laita
irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan noin 22 senttimetriä) pohjalevyn
päälle leivinpaperi ja sulje reuna kiinni. Voitele reuna voilla. Sulata
kakkupohjataikinaa varten rasva.
Vatkaa
huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista,
joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja
kerma tai maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot.
Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20
minuuttia.
Valmista pohjan paistumisen aikana
toscakuorrutus kaurasta. Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa,
ota kattila pois liedeltä, lisää sokeri, vaniljasokeri ja isot
kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi kerma tai maito. Sekoita
täytteestä tasaista.
Ripottele kauratosca kuumana
puolikypsälle noin 20 minuuttia paistuneelle kakkupohjalle. Jatka
paistamista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 10 minuuttia, kunnes
toscapiirakka saa kauniin värin.
Lähde: https://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-lahes-jokainen-suomalainen-on-maistanut-muistatko-sina-viela-taman-legendaarisen-kakun/6562534#gs.HQtLox8
Lähde: https://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-lahes-jokainen-suomalainen-on-maistanut-muistatko-sina-viela-taman-legendaarisen-kakun/6562534#gs.HQtLox8
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.