Pataleipä
3–4 dl vettä
10 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
10 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
Voit tehdä taikinan suoraan pataan tai vaihtoehtoisesti taikinakulhoon.
Liota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhot.
Älä vaivaa taikinaa. Laita kansi päälle tai kelmuta taikinakulho ja jätä
taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Pidempi kohotusaika
antaa parhaiten makua leivälle.
Kumoa taikina
leivinpaperille, jossa on jauhoja. Pyöritä taikinasta käsin leipä. Peitä
se leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia. Laita yhtä aikaa
kannellinen uunipata kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225 asteeseen.
Ota
puolen tunnin päästä pata uunista, nosta leipä leivinpaperin avulla
tulikuumaan pataan. Leivinpaperi saa jäädä pataan. Vedä pinnalle
koristeviiltoja terävällä veitsellä ja ripottele leivän päälle vähän
jauhoja tai siemeniä koristeeksi. Pane kansi päälle ja nosta pata
leipineen uuniin kypsymään 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja jatka
paistamista vielä 15 minuuttia.
Ota pata uunista ja
nosta leipä pois leivinpaperin avulla. Älä peitä leipää leivinliinalla,
jotta leipään tulee oikein rapea kuori.
Vinkki!
Voit tehdä juuresleivän korvaamalla esimerkiksi kolme desilitraa
vedestä juuressoseella. Osan jauhoista voi puolestaan korvata
erilaisilla siemenillä.
Lähde: https://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/alyttoman-helppo-ja-nopea-tapa-valmistaa-leipaa-joko-olet-kokeillut/6571094#gs.xAKC20Y
Lähde: https://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/alyttoman-helppo-ja-nopea-tapa-valmistaa-leipaa-joko-olet-kokeillut/6571094#gs.xAKC20Y
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.