keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Helpot ja nopeat korvapuustit

1,75 dl raesokeria
1 rkl kanelia
10–12 dl vehnäjauhoa
6 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4,75 dl maitoa
8 rkl suolatonta voita
Kuorrutus:
4,75 dl tomusokeria
0,5–1 dl maitoa
¼ tl suolaa

Voitele reilunkokoinen uunivuoka, johon mahtuu noin 15 keskikokoista korvapuustia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kulhossa keskenään ja laita sivuun odottamaan. Sekoita isommassa kulhossa keskenään jauho, suola ja leivinjauhe.
Sekoita omassa kulhossaan sulatettu voi ja maito. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi puulastalla.
Kaada taikina jauhotetulle pöytätasolle ja kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle sulatettua voita ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Rullaa taikinalevy ja leikkaa tasaisesti sopivan kokoisiksi paloiksi.
Asettele korvapuustit kyljelleen vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Voitele lopuksi korvapuustit jäljelle jääneellä sulatetulla voilla.
Paista korvapuusteja uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin värin. Valmista tällä välin kuorrute sekoittamalla kulhossa tasaiseksi massaksi tomusokeri, maito ja suola.
Kun korvapuustit ovat valmiit, kaada kuorrute tasaisesti niiden päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.