Löytyi uusi, ja ehdottomasti kokeiltava, resepti osoitteesta https://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/nain-teet-maailman-helpoimmat-ja-nopeimmat-korvapuustit-taikina-valmistuu-uunin-kuumetessa/6593866#gs.U9fQ=6w
Helpot ja nopeat korvapuustit (noin 15 kpl)
1,75 dl raesokeria
1 rkl kanelia
10–12 dl vehnäjauhoa
6 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4,75 dl maitoa
8 rkl suolatonta voita
1 rkl kanelia
10–12 dl vehnäjauhoa
6 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4,75 dl maitoa
8 rkl suolatonta voita
Kuorrutus:
4,75 dl tomusokeria
0,5–1 dl maitoa
¼ tl suolaa
0,5–1 dl maitoa
¼ tl suolaa
Voitele reilunkokoinen uunivuoka, johon mahtuu noin 15 keskikokoista korvapuustia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita
sokeri ja kaneli pienessä kulhossa keskenään ja laita sivuun
odottamaan. Sekoita isommassa kulhossa keskenään jauho, suola ja
leivinjauhe.
Sekoita omassa kulhossaan sulatettu voi ja
maito. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
esimerkiksi puulastalla.
Kaada taikina jauhotetulle
pöytätasolle ja kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä
taikinalevyn päälle sulatettua voita ja ripottele päälle
kaneli-sokeriseos. Rullaa taikinalevy ja leikkaa tasaisesti sopivan
kokoisiksi paloiksi.
Asettele korvapuustit kyljelleen
vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Voitele lopuksi korvapuustit
jäljelle jääneellä sulatetulla voilla.
Paista
korvapuusteja uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet
pintaansa kauniin värin. Valmista tällä välin kuorrute sekoittamalla
kulhossa tasaiseksi massaksi tomusokeri, maito ja suola.
Kun korvapuustit ovat valmiit, kaada kuorrute tasaisesti niiden päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.