2–3 kpl
Taikinajuuri:
6 dl vettä
50 g hiivaa
2–3 rkl hunajaa
6 dl hiivaleipäjauhoja
6 dl vettä
50 g hiivaa
2–3 rkl hunajaa
6 dl hiivaleipäjauhoja
Taikina:
2 tl suolaa
30 g voisulaa
3 dl hiivaleipäjauhoja
noin 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl suolaa
30 g voisulaa
3 dl hiivaleipäjauhoja
noin 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Lämmitä
neste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää hunaja ja 6 dl
hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia
niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna
juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa. Valmista taikina
lisäämällä juuritaikinaan suola, voisula ja vaivaa sekaan jauhoja niin,
että taikina jää melko löysäksi. Laita taikinaa pitkiin tai pyöreisiin
tai rengasmallisiin, voideltuihin uunivuokiin tai leipä-, kakku- tms.
vuokiin. Taikinaa saa tulla vajaaseen puoleen väliin vuokia. Kohota
leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä. Pistele tai koristele pinta
viilloin. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 min
kauniin ruskeiksi. Kumoa leivät irti vuoistaan kuumina.
Resepti: Arja Elina Laine
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/unohda-valmis-paahtoleipa-leivo-itse-herkulliset-leivat/6054486
Leivontanurkasta löytyy usein hyviä ja ajankohtaisia leivontavinkkejä ja erinomaisia reseptejä!
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/unohda-valmis-paahtoleipa-leivo-itse-herkulliset-leivat/6054486
Leivontanurkasta löytyy usein hyviä ja ajankohtaisia leivontavinkkejä ja erinomaisia reseptejä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.