perjantai 26. elokuuta 2016

Omenatorttu




2 munaa
 1 ½ dl sokeria
 2 dl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 100 g margariinia tai voita

Pinnalle:
 3–4 omenaa
 1–2 rkl sokeria
 1 rkl kanelia

Vuokaan:
 margariinia tai voita
 korppujauhoja tai leseitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa omenat lohkoiksi. Voitele sekä jauhota piirakkavuoka. Sulata rasva. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot sekä rasva munavaahtoon sekoittaen kevyesti kaapimella. Levitä taikina vuokaan ja aseta omenalohkot sen päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Resepti: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1, 1992 (WSOY)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.