keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Teeleipää ja sitruunamuffinsseja

Olen huikea fani teeleivälle ollut siitä lähtien, kun sen teko 7 luokalla koulussa opetettiin. Siitä alkaen on tullut tehtyä teeleipää aina silloin tällöin. Se on hyvää ja sillä voi korvata vaikka ilta-aterian, kunhan muistetaan pitää "rehut" mukana.
Minun mielestä teeleipään lämpimänä sopii oikein hyvin kurkku, tomaatti, paprika ja salaatin lehdet. Mutta jokainen voi tehdä ja kokeilla oman makunsa mukaan. Vaihtoehtoja on monia. Ja ei ko kokeilemaan :)

Teeleipä

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 rkl öljyä

Ensin  mitataan kuivat aineet kulhoon ja sekoitetaan hyvin puuhaarukalla. Lopuksi lisätään kylmä maito ja öljy sekä sekoitetaan puuhaarukalla mahdollisimman vähän.
Jauhotetulla kätösellä taikina jaetaan uunipellille leivinpaperin päälle 4:ään osaan. Pistellään leivät haarukalla ja paistetaan 225 asteessa noin vartti.

Sitruunamuffinssit (15 kpl)

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl (n. 150g) voisulaa
1/2 dl siruunamehua (itse laitoin vastapuristettua, joka toi pikantin maun)

Paistetaan 225 asteessa 12-15 minuuttia..


Teeleipää ja sitruunamuffineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.