keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Perussämpylät ja pullat

Suosikkisämpyläohjeeni on hyvin yksinkertainen ja hyvän makuinen. Tuo vaihtelua muihin kaurasämpylöihin ja vastaaviin terveellisempiin ohjeisiin :) On muuten ihan hyvä ohje tehdä äkkiseltään viikonloppuaamuna, kun huomaa leivän loppuneen :D
Pullaa leipoessa ehdoton kestosuosikki on korvapuusti, jonka nykään laitan pullavuokiin, jotta koko olisi sopiva ja ulkonäkö houkutteleva ;)
Ohjeista sen verran: Kulutusmaidon sijasta, jos siis maitoa ei ole, käytän aika usein maitojauhetta. Se tuntuisi antavan paremman säilyvyyden. Tuorehiivaa harvoin käytän; olen tottunut kuivahiivan käyttöön.

Aamiaissämpylät

5 dl maitoa
2 tl suolaa
4 tl sokeria
60g hiivaa
noin 13 dl hiivaleipäjauhoja
100g voita
Pinnalle: unikonsiemeniä koristeeksi
Voiteluun: munaa

Paistetaan 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.



Pullataikina

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
noin 1,5 l erikoisvehnäjauhoja
200g voita
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria
Korvapuustin väliin: juoksevaa margariinia ja kanelisokeriseosta

Paistetaan pikkupullia 225 asteessa 10-15 minuuttia.
..

Aamiaissämpylät ja korvapuustit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.