Pullaa leipoessa ehdoton kestosuosikki on korvapuusti, jonka nykään laitan pullavuokiin, jotta koko olisi sopiva ja ulkonäkö houkutteleva ;)
Ohjeista sen verran: Kulutusmaidon sijasta, jos siis maitoa ei ole, käytän aika usein maitojauhetta. Se tuntuisi antavan paremman säilyvyyden. Tuorehiivaa harvoin käytän; olen tottunut kuivahiivan käyttöön.
Aamiaissämpylät
5 dl maitoa
2 tl suolaa
4 tl sokeria
60g hiivaa
noin 13 dl hiivaleipäjauhoja
100g voita
Pinnalle: unikonsiemeniä koristeeksi
Voiteluun: munaa
Paistetaan 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Pullataikina
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
noin 1,5 l erikoisvehnäjauhoja
200g voita
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria
Korvapuustin väliin: juoksevaa margariinia ja kanelisokeriseosta
Paistetaan pikkupullia 225 asteessa 10-15 minuuttia.
..![]() |
Aamiaissämpylät ja korvapuustit. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.