tiistai 14. toukokuuta 2013

Kokojyvälimppunen ala peikko

Sain Kemiön Myllyn jauhoja tuossa taannoin; kotisämpyläkokojyväseosta. Pussin kyljestä löytyi sämpyläohje, jota kokeilin. Jokseenkin ei tullut minua tyydyttävää tulosta. Kokeilin samaa ohjetta uudestaan, hiukan sitä muuntaen. Tein limppua ohjeesta ja lopputulos olikin yllättävän maukas :)

Kotisämpylät

1 pss kuivahiivaa
7,5 dl vettä/maitoa
0,5 dl öljyä/voita
0,5 dl fariinia/sokeria
2 tl suolaa
2 maustemittaa fenkolia/anista
16-18 dl Kotisämpyläjauhoja

Hiukan muutelin ko ohjetta, jolloin lopputulos tuli seuraavanlaiseksi:

Kotilimppu (2 kpl)

1 pss kuivahiivaa
7,5 dl punaista maitoa
0,5 dl voita
0,5 dl sokeria
2 tl suolaa 
2 tl juustokuminaa
1 dl leipäsiirappia
3 dl kolmen leseen seosta
13 dl Kotisämpyläjauhoja

Lähdin tekemään limppuja kuten setsuuria eli koneella vaivasin 30 minuuttia taikinaa. Nostatin tunnin. Sitten jaon taikinan kahteen leipävuokaan ja nostatin vielä tunnin. Uunin lämmitin 250 asteeseen ja pistelin leivät veitsellä. Kun laitoin limput uuniin, tiputin lämmöt 175 asteeseen. Paistoin 50-60 minuuttia.

Kemiön Myllyn jauhoista tehdyt limput.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.