Kotisämpylät
1 pss kuivahiivaa
7,5 dl vettä/maitoa
0,5 dl öljyä/voita
0,5 dl fariinia/sokeria
2 tl suolaa
2 maustemittaa fenkolia/anista
16-18 dl Kotisämpyläjauhoja
Hiukan muutelin ko ohjetta, jolloin lopputulos tuli seuraavanlaiseksi:
Kotilimppu (2 kpl)
1 pss kuivahiivaa
7,5 dl punaista maitoa
0,5 dl voita
0,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 dl leipäsiirappia
3 dl kolmen leseen seosta
13 dl Kotisämpyläjauhoja
Lähdin tekemään limppuja kuten setsuuria eli koneella vaivasin 30 minuuttia taikinaa. Nostatin tunnin. Sitten jaon taikinan kahteen leipävuokaan ja nostatin vielä tunnin. Uunin lämmitin 250 asteeseen ja pistelin leivät veitsellä. Kun laitoin limput uuniin, tiputin lämmöt 175 asteeseen. Paistoin 50-60 minuuttia.
![]() |
Kemiön Myllyn jauhoista tehdyt limput. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.