12,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vispikermaa
1 dl hunajaa
3 rkl rasvatonta maitojauhetta
2 rkl kuivahiivaa
2 rkl suolaa
3 isoa kananmunaa
4 rkl suolatonta voita
öljyä
(isorakeista suolaa)
2,5 dl vispikermaa
1 dl hunajaa
3 rkl rasvatonta maitojauhetta
2 rkl kuivahiivaa
2 rkl suolaa
3 isoa kananmunaa
4 rkl suolatonta voita
öljyä
(isorakeista suolaa)
Kuumenna
keskikuumalla paistinpannulla 0,5 desilitraa vehnäjauhoa ja reilu
kaksi desilitraa vettä koko ajan sekoittaen noin viiden minuutin ajan,
kunnes seoksesta muodostuu paksua tahnaa. Lisää kerma ja hunaja.
Sekoita, kunnes hunaja on liuennut kokonaan.
Siirrä
taikinaseos kulhoon tai yleiskoneeseen. Lisää joukkoon maitojauhe,
kuivahiiva, suola, kaksi kananmunaa ja noin 12 desilitraa vehnäjauhoja.
Vatkaa keskitasoisella voimakkuudella noin viiden minuutin ajan, kunnes
taikina on täysin sileää. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi pieninä
paloina yksi kerrallaan, jotta voi sekoittuu taikinaan kunnolla. Taikina
on valmista noin neljän minuutin sekoittamisen jälkeen, kun se on
pehmeää, kiiltävää pinnaltaan ja joustavaa.
Voitele
paistovuoka öljyllä ja jauhota kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Peitä
taikina muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa
kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.
Jaa taikina
jauhotetulla pöydällä kuuteen yhtä suureen osaan ja asettele
taikinapalat uunivuokaan. Anna taikinan kohota vielä toinen tunti.
Kuumenna
uuni 190 asteeseen. Riko yksi kananmuna kulhossa ja lisää joukkoon
teelusikallinen vettä. Voitele kohonnut leipä ja ripottele pinnalle
isorakeista suolaa. Paista noin 50–60 minuuttia uunissa, kunnes leipä
on kauniin kullanruskean värinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.