torstai 11. tammikuuta 2018

Japanilainen leipä

12,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vispikermaa
1 dl hunajaa
3 rkl rasvatonta maitojauhetta
2 rkl kuivahiivaa
2 rkl suolaa
3 isoa kananmunaa
4 rkl suolatonta voita
öljyä
(isorakeista suolaa)


Kuumenna keskikuumalla paistinpannulla 0,5 desilitraa vehnäjauhoa ja reilu kaksi desilitraa vettä koko ajan sekoittaen noin viiden minuutin ajan, kunnes seoksesta muodostuu paksua tahnaa. Lisää kerma ja hunaja. Sekoita, kunnes hunaja on liuennut kokonaan.
Siirrä taikinaseos kulhoon tai yleiskoneeseen. Lisää joukkoon maitojauhe, kuivahiiva, suola, kaksi kananmunaa ja noin 12 desilitraa vehnäjauhoja. Vatkaa keskitasoisella voimakkuudella noin viiden minuutin ajan, kunnes taikina on täysin sileää. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi pieninä paloina yksi kerrallaan, jotta voi sekoittuu taikinaan kunnolla. Taikina on valmista noin neljän minuutin sekoittamisen jälkeen, kun se on pehmeää, kiiltävää pinnaltaan ja joustavaa.
Voitele paistovuoka öljyllä ja jauhota kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Peitä taikina muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.
Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kuuteen yhtä suureen osaan ja asettele taikinapalat uunivuokaan. Anna taikinan kohota vielä toinen tunti.
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Riko yksi kananmuna kulhossa ja lisää joukkoon teelusikallinen vettä. Voitele kohonnut leipä ja ripottele pinnalle isorakeista suolaa.  Paista noin 50–60 minuuttia uunissa, kunnes leipä on kauniin kullanruskean värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.