sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Leivontanurkan karpalo-vaniljamuffinit

Karpalot ovat kirpeä ja terveellinen herkku, jota kannattaa hyödyntää myös leivonnassa. The Novice Chef -blogin ohjeella valmistat karpalo-vaniljamuffinit helposti ja nopeasti. Muffinitaikinaan on lisätty vaniljajogurttia, joka tuo kivaa pehmeyttä sekä vaniljan aromia.

Karpalo-vaniljamuffinit

16 muffinia

4,8 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
0,6 dl voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
1,6 dl sokeria
2,4 dl vaniljajogurttia
2 suurta kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl öljyä
3 rkl maitoa
2,4 dl karpaloita
 
Koristeeksi
hienoa sokeria
 
Sekoita pienessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Sekoita suuressa kulhossa sulatettu voi, sokeri ja jogurtti keskenään. Lisää munat ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita.
Lisää isoon kulhoon kuivat aineet vuorotellen maidon sekä öljyn kanssa. Sekoita. Lisää lopuksi karpalot taikinaan.
Täytä muffinivuoista ¾ täyteen taikinaa.
Paista muffineja 16–18 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Anna muffinien jäähtyä noin 5 minuuttia ja dippaa sen jälkeen hienoon sokeriin.
Osittainen lähde: The Novice Chef

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.