sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kanapiirakka

Maailmankuulusta ranskalaisesta Quiche lorraine -piiraasta tehty oma versio kanapiirakaksi.


Pohja:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Täyte:
valkosipulia
sipulia
(paprikamix (liikennevalopaprika, tuo kivasti väriä) /omenaa/ananasta)
300 g hunaja- tai mandariinimarinoitua kanan fileesuikaleita
3 munaa
pkt valkosipuli- tai yrttituorejuustoa
2-2,5 dl paksua ruokakermaa
mausteet (esim pippuria rouheena)
juustoraastetta

Sipulit, kana ja mahdollinen paprika paistetaan pannulla kypsäksi ja jäähdyttyään piirakkapohjan päälle. Sekoitetaan munat, tuorejuusto, kerma ja mausteet keskenään seokseksi ja lisätään piirakkaan. Itse tykkään lisätä viimeisenä ennen uuniin menoa juustoraastetta pinnalle, mutta voi sen laittaa kanan päälle suoraan ennen tuorejuustoa.
Paistetaan 200-225 asteessa noin 30 minuuttia - tai kunnes täyte on hyytynyt.



*************************************************************************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.