tiistai 24. syyskuuta 2013

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä (Nauvon limppu) (3 kpl)

1 l piimää (tai appelsiinimehua - ja testattu toimivaksi myös omenamehulla)
2 pss kuivahiivaa
3 dl Dansukker Leipäsiirappia (+ loraus tav. tummaa siirappia makeutukseen haluttaessa)
 3 dl Tuoppi kaljamaltaita
3 dl Myllyn Paras kolmen leseen seos
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
(pari desiä sokeroitua/sokeroimatonta puolukkasurvosta)
Voiteluun
siirappivettä
(1 osa siirappia, 3 osaa vettä)
Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Anna taikinan nousta 1½ tuntia.
Jaa taikina kolmeen vuokaan. Tarvitsee turpoamisvaran! 
Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 2 tuntia. Valele siirappivedellä, kun leivät ovat kypsyneet noin 1½ tuntia.
Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.

Saaristolaisleipä

Ohje on muokattu eri resepteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.