Netti on muuten pullollaan erilaisia hillo-ohjeita ;)
Esivalmistelut:
Tölkit, pullot ja korkit liotetaan ja pestään hyvin, mieluiten koneessa.
Ennen täyttöä pulloja ja tölkkejä kuumennetaan vähintään 15 minuuttia 100 asteessa uunissa. Kannet ja korkit kuumennetaan kiehuvassa vedessä.
Muista myös:
Poista hilloja keitettäessä muodostunut vaahto.
Täytä hillopurkit piripintaan ja sulje heti.
Muista merkitä hillon nimi ja valmistuspäivä.
Ja hillopurnukoiden säilytys viileässä.
Jos haluat tehdä hilloa marjoista vaikka talvella ja päätä pakastaa tuoreet marjat: Lisää marjoille sokeria 0,5-1dl marjalitraa kohden.
![]() |
Omenahilloa. |
Perusomppohillo
2 kg omenaa lohkoina
1 kg hillosokeria
1 dl vettä
(vaniljatanko tai vaniljasokeria)
Lopuksi purkitin ja suljin kannet, vein parvekkeelle jäähtymään. Huomenissa siirrän kylmään hillot.
(Purkkien koot: 2x 0,5l, 1x 0,75l, 1x 1l)
- Tästä tuli muuten aikas makea...!
Mustikkahillo (n. 8dl)
2 l mustikoita
3 rkl vettä
6 dl hillosokeria
(1 tl vaniljasokeria)
Laita peratut marjat ja vesi kattilaan, kuumenna kunnes höyryää.
Lisää sokeri sekoittaen.
Keitä hiljalleen noin vartti.
Anna jäähtyä puoli tuntia.
Poista pinnalle muodostunut vaahto.
Purkita puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piri pintaan.
Suljet purkit heti ja anna jäähtyä.
Säilytys viileässä.
(Lähde: Yhteishyvä ruoka 8/14)
Kotikokki: Appelsiiniporkkanahillo
1 kg porkkanoita
2 dl vettä
3 appelsiinia
0,5 kg hillosokeria
2 rkl vaniljasokeria
Kuori porkkanat. Keitä pehmeiksi, soseuta.
Lisää soseeseen kolmen appelsiinin mehu ja sokerit.
Kuumenna kiehuvaksi, keittele miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.