perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kerroskiisseli ja muuta maistuvaa

Valmista vaniljakiisseliä ja marja- tai hedelmäkiisseliä. Jäähdytä kiisselit ja sitten annostele jälkiruokakulhoon pohjalle ensin vaniljakiisseliä ja sen päälle marja- tai hedelmäkiisseliä. Ja tadaa, on kerroskiisseli :D

Kerroskiisseli: alla vaniljakiisseli, päällä mustikkaglögiin tehty mansikkakiisseli (annosteltu suoraan pieniin juomalaseihin).

Vaniljakiisseli

5 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1/2 dl maissi- tai ohratärkkelystä
1 tl vaniljasokeria tai vanilliinisokeria

Marjakiisseli (4lle)

4 dl vettä
1 dl mehutiivistettä
2 1/2 rkl perunajauhoja
1-2 dl marjoja, jotka lisätään valmiiseen kiisseliin

Appelsiini-persikkakiisseli

1 dl vettä
4 dl appelsiinimehua
2 rkl perunajauhoja
2 1/2 rkl sokeria
1-2 säilykepersikan puolikasta pieninä kuutioina - lisätään valmiiseen kiisseliin

Muista ripotella kiisselin pintaan sokeria, jottei tule kettua.
Valmista kiisseli sekoittamalla kattilassa kaikki muut aineet paitsi suuruste (perunajauho, maissitärkkelys). Kuumenna ja lisää joukkoon tilkkaan vettä sekoitettu suuruste koko ajan sekoittaen. Parin kuplan jälkeen pitäisi olla jo suurustunut -ei siis keitetä... Marjat lisätään valmiiseen kiisseliin; parhaiten toimii pakastemarjat jäisinä. Ne jäähdyttävät kiisseliä ja pakastemarjat (mansikat) säilyttää kiisselissä hyvin muotonsa...

Suklaakiisseli

5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl sokeria
1/2 dl maissi- tai ohratärkkelystä
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

Laita aineet vaniljasokeria lukuunottamatta kattilaan, sekoita hyvin puuhaarukalla. Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen jälkilämmöllä sekoitellen... Jäähdytä ja lisää sitten jäähtyneeseen kiisseliin vaniljasokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.