perjantai 31. toukokuuta 2013

Iltapalasarvet

Kun kaipaa jotain ekstraa eikä satu olemaan leipää, mutta aikaa on ja kuivakaapista löytyy monipuolisesti kaikkea, voipi kokeilla iltapalasarvia... Taikinan pyöräyttää liki itsestään ja täyte korkeintaan vaatii pientä näpräämistä.

Iltapalasarvet unikonsiemenillä ja ilman - täytteenä balkan-makkaraa ja juustoa.

Iltapalasarvet

7,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl hiivaa
200 g margariinia
2,5 dl vettä

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Lisätään huoneenlämpöinen rasva ja nypitään se joukkoon. Viimeisenä lisätään kylmä vesi ja pyöräytetään taikinaksi.
Taikinasta kaulitaan ympyröitä halkaisijaltaan noin 20 senttiä (oman maun mukaan, pienestä ympyrästä tulee söpöjä sarvia, isot on pullukoita ja vaikeampi kääriä sarviksi) ja kaulittu taikina leikataan 8:aan osaan -> kolmioihin täyte ja rullaten, voitelu ja unikonsiemenet päälle ja ei kun uuniin...

Täyte: Esimerkiksi juusto, kinkkua yms. mitä keksii/kaapista löytyy. Pienennetään vain pieniksi kuutioiksi
Voiteluun: Muna
Pinnalle: Unikonsiemeniä

Paistetaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Maistuis varmaan sullekin ;-p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.