tiistai 1. elokuuta 2017

Piimälimppu

5 dl piimää
50 g hiivaa
1 tl fenkolinsiemeniä mortelissa jauhettuna
1 tl aniksensiemeniä mortelissa jauhettuna
1 tl hienoa merisuolaa
1 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
noin 9 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
1 dl vettä
0,5 dl siirappia

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sekaan.
Sekoita joukkoon mausteet ja siirappi.
Alusta jauhot taikinaan ja kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 2 pyöreää leipää ja anna niiden kohota hyvin.
Pistele kohonneiden leipien pintaan muutama reikä haarukalla.
Paista leipiä 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Voitele limput paiston puolivälissä ja heti uunista ottamisen jälkeen vesi-siirappiseoksella.

(Juuli Hakkarainen ja Kaisu Jouppi, Modernia maakuntaruokaa, Sesonkia oy, 2017)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.