Katselin erilaisia reseptejä netissä ja lopulta päädyin kokeilemaan soveltaen Sokerihampaan ohjetta.
Jokseenkin, nyt piirailtuani tiedän, että piirakka kannattaa näköjään tehdä syvään peltiin... Itse kokeilin vähän kaikkia pintakoristeluita sekaisin - etsin vielä sitä täydellistä makua ;)
![]() |
Porkkanapiiras suklaarouheella. |
Porkkanapiiras (uuni 60cm leveä, pellillinen)
Pohja:
5 munaa
5 dl sokeria
200g voita sulana
6 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
50g mantelirouhetta
Täyte:
200g Olympian sulatejuustoa
100g voita
5 3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle esim:
- mantelirouhetta
- suklaarouhetta
- nompparellja
- sekoitus mantelirouhetta ja nompparelleja
- sekoitus mantelirouhetta ja kookoshiutaleita
Vaahdota sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, mantelirouhe ja porkkanaraaste. levitä uunipellille. Paista 180 asteessa noin 25 min.
Jäähtyneen pohjan päälle levitetään täyte. Täyte valmistetaan huoneenlämpöisistä aineista kulhossa sähkövatkaimella vaahdottaen kunnes seos on kuohkeaa. Viimeisenä ripotellaan pintaan haluamansa koristelu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.